Helvaror

Du vet väl att du kan köpa Lönnebergas goda pålägg i charkdisken också? Här väljer du själv hur mycket du vill ha och hur tjocka skivorna ska vara. 

Basturökt Skinka
Den basturökta skinkan har fått sitt namn eftersom den röks i hög luftfuktighet och temperatur, ungefär som i en bastu. När man tillverkar rökt skinka är det viktigt att använda prima råvaror och en saltlake. I detta fall innehåller laken koksalt och sockerarter, vilket tillsammans ger den runda, fina smaken. Efter saltningen stoppas skinkan i ett nät, därefter röks den i ett varmrökningsskåp. Eldningen sker med alspån som ger en mycket behaglig röksmak och en fin färg på skinkan.

Kokt Skinka
Vår kokta skinka görs enbart på finaste ytter- och innerlår från svenska grisar. Köttet läggs i en lake som består av vatten, koksalt, kryddor och sockerarter. Detta ger en rund och perfekt balanserad smak. Skinkan kokas sedan i kokskåp där vi har full kontroll över fuktighet och temperatur. Det gör att vi får en smakrik skinka med fin konsistens och vacker färg.