Prima Svensk Smörgåsmat

Prima svensk smörgåsmat. Det är vad Lönneberga står för. Våra korvar och skinkor görs av kött från svenska gårdar enligt gammal hantverkstradition. Välkommen att njuta svensk smörgåskultur i sitt esse!

På Lönneberga älskar vi smörgåsar – inte minst för det härliga pålägget! Lönnebergas smörgåspålägg är tillverkat i Sverige av svenskt kött och får därför bära det blågula Svenskt Köttmärket. Skinkorna består av helmuskel som är den allra finaste kvaliteten, med en kötthalt på minst 94 % och en fetthalt på ungefär 3 %. Våra karaktäristiska, blå förpackningar finns i tre format: Plånbok, plastförpackning med återförslutbar film samt den smarta kuvertförpackningen med eget uppläggningsfat. Du kan välja mellan finskuret och normalskivat, eller helvara från charkdisken.

Råvarorna är aldrig särskilt exotiska eller knepiga, utan gamla gårdsnära bekantingar som fläsk, fågel och nötkött. Det händer att vi experimenterar med nya kryddningar och inflyttade varianter. Men vi gör det alltid på vårt sätt, utan att glömma våra rötter.

Trots att sortimentet har blivit bredare med tiden, saltar, knådar och röker vi fortfarande våra smörgåspålägg med samma omsorg som för åttio år sedan. Visst händer det att vi bestämmer oss för att prova något nytt, som nu senast vår björkspånsrökta skinka. Vad vi däremot aldrig gör är att krångla till det i onödan. Vårt hjärta klappar för genuin, svensk smörgåskultur. Det är den vi vill bevara – och möjligtvis förädla en smula.

Kött från svenska gårdar