Kött från svenska gårdar

Svenskt kött loggor

All Lönnebergas smörgåsmat innehåller barakött från svenska gårdar. Därför får våra produkter bära det blågula Svenskt Kött-märket.

Symbolen ägs av organisationen Svenskt Kött som arbetar med att informera om nyttan av svenskt gris-, nöt och lammkött. Kraven som måste uppfyllas är att all köttråvara i produkten ska vara från gris, nöt, och/eller får och lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige, samt att hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige.

Den svenska livsmedelslagen är sträng och ger, tillsammans med marknadsföringslagen, ett gott skydd åt dig som konsument. Och faktum är att det är viktigt för sju av tio svenskar att veta om det är svenskt kött i förpackningen, enligt den undersökning som år 2011 resulterade i den nya märkningen. 

Svenskt Kött-logotypen gäller endast kött från gris, nöt och lamm. Därför använder vi även vår egen märkning "Kött från svenska gårdar" för att deklarera att vi alltid har svenskt kött oavsett köttslag - inklusive kött från t.ex   kyckling och kalkon.